Anna Birte Sparvath

Senior konsulent

  • 25  års ledererfaring fra sundhedssektoren - heraf 15 på direktionsniveau    
  • Har en 2 årig ISTDP Coaching udd. bag sig og er uddannet i proceskonsultation, projektledelse, personprofiler, innovative processer (af Otto Scharmer på MIT), samt været i mesterlære hos excellente ledere i Boston og New York
  • Erfaring fra internationale tænketanke - bl.a. i opbygningen af sundhedssystemet på Haiti (efter jordskælvet)
  • Underviser på følgende sprog: Dansk og engelsk

Anna Birte er tilknyttet som seniorkonsulent hos BTP. Anna Birte varetager opgaver med strategisk ledelsesudvikling i samskabelse med lederteamet og dynamisk coaching af ledere. Hun anvender sine kompetencer inden for dynamisk coaching, trækker på sin lange ledererfaring og uddannelser, og støtter lederne og ledelsesteamet i håndtering af forandringsprocesser, i sikring af kurs og commitment.

Fra 1998 til 2012 var Anna Birte ansat som topleder på Regionshospitalet Horsens. Her stod hun sammen med to andre i direktionen i spidsen for 1600 medarbejdere og havde et økonomisk ansvar på 750 millioner kr.

Anna Birte stod i spidsen for akkreditering, og opnåede som det første hospital at blive akkrediteret med topkarakterer - i samarbejde med 1600 medarbejdere. I denne periode vandt hun også en pris for at skabe den sundeste offentlige arbejdsplads. Herudover har Anna Birte en del rådgivningserfaring på nationalt plan  samt bestyrelsesposter,  hvilket har givet Anna Birte en solid baggrund for at supportere topledere, samt rådgive i strategiske ledelse. 

Anna Birte bor tæt ved havet, syd for Århus, hvor hun sammen med sin mand nyder livet på landet. Om sommeren sættes sejlene, og kursen er ofte mod fjerne kyster. Derudover er vandreture i Andalusiens bjerge et årligt “must". Anna Birte har to voksne sønner, svigerdøtre og - indtil videre - farmor til to.

Anne.Birte@btp.dk

Yndlingscitat:

Livet er at male et billede , ikke at udføre et regnestykke .

Oliver wendell Holmes

Jeg oplever, at Anna Birte har et stort overblik som leder og indgående evner at arbejde med virksomhedens vision og strategier. Hun evner dette fokus på at udvikle områder, der er til gavn for virksomhedens udvikling, også når det indeholder kulturskifte og nye mind-set.

Bente Reese Lerbæk fra Regions Hospitalet Horsens, Direktions Sekrtær